EUFIT projekt

EUFit je evropski projekt namenjen promociji telesne aktivnosti med delovno aktivnimi prebivalstvom oz. med ljudmi starimi od 25 do 50 let. Projekt se osredotoča na bolezni sedenja, ki jih povzroča sedeči način dela in z njim povezan manj aktivni način življenja ter načini, kako se jim izogniti. 
Glavni cilj projekta EUFit je spodbujati teleletaksno aktivnost in njen pomen za že omenjeno ciljno skupino prebivalstva. Projekt bo raziskal in opredelil dobre prakse za spodbujanje telesnih dejavnosti med zaposlenimi v odmorih za kosilo ali po delovnih aktivnostih. Na podlagi raziskave se bo izdelala EUFitMe metodologija telesne aktivnosti med delom in odprtokodna tee enostavno dostopna digitalna platforma DIGIFit, ki bo omogočala vsem športnim strokovnjakom objavljanje in zagotavljanje vsebin po metodološkem okviru konzorcija. 

V projektu sodeluje 5 partnerskih organizacij – Združenje javnih kompasov (Bolgarija), Balkanska teniška zveza (Bolgarija), Univerza Demokrit Trakija (Grčija), Združenje intelektualcev (Slovaška), društvo gorskih kolesarjev MTB klub Kranj (Slovenija) in BK Pannonian (Hrvaška).