Superenduro Gemona, Italija

Tretja “Pro” preizkušnja serije Superenduro v italijanski Gemoni (blizu “naše” Rezije)  je bila zaznamovana z dežjem v dnevih pred dirko. Dež je dodobra namočil pobočja okrog IMG_0914mesta in dodobra otežil delo tekmovalcem. V suhem odlični in tekoči ‘singli’ so se spremenili v drsalnice polne korenin in skal. Zaradi tega je proga zahtevala precejšen davek. Maloštevilni gledalci so lahko spremljali vratolomne vožnje najhitrejših in številne padce tistih malo bolj zadaj.

Dirka je štela tudi za pokala SloEnduro. Dobro zastopstvo iz Slovenije je bilo uspešno in izboljšalo dosedanje dosežke iz tekmovanj v seriji Superenduro.  Peter Mlinar (Črn trn) je za samo  4 sekunde, zgrešil oder za zmagovalce. Prva tri mesta so tako osvojili domači vozniki Manuel Ducci, Vittorio Gambirasio in Alex Lupato.
Med prvih deset sta se uvrstila še Robert Kordež (Orbea Geax) na 6. Mestu in Nejc Rutar (Unior Tools Team) na 9. mestu. Tesno za njimi pa so sledili še ostali naši vozniki Nace Krivonog (14.), Andrej Bratina (17.) in Jaka Tancik (20.).

Med dekleti je bila prav tako odlična četrta Ana Zupan (Energijateam.com).

Član MTB kluba Kranj Janez Golmajer je tekmo končal na 93. mestu. To je bilo največ, kar je lahko iztisnil iz sebe na zares zahtevni in ”morilski” progi.

Rezultati: http://www.scribd.com/doc/145285181/Superenduro-PRO3-Gemona-Overall

Nekaj slik: http://www.kamplc.net/sl/superenduro-pro-3-gemona

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

Leave a Reply